Apple dostal povolenie testovať autá bez vodiča

Americká technologická spoločnosť Apple si zabezpečila povolenie na testovanie samoriadeých vozidiel v Kalifornii. Potvrdzujú sa tak špekulácie, že firma pracuje na technológiách pre automatické riadenie. Spoločnosť však neposkytla žiadne podrobnosti o svojich plánoch v tejto oblasti.

15.04.2017 10:16
debata

„Potvrdzuje sa to, o čom dlhú dobu kolovali zvesti. Že Apple sa prinajmenšom pohráva s myšlienkou vstúpiť do oblasti autonómneho riadenia,“ uviedol Chris Theodore z poradenskej spoločnosti Theodore & Associates, ktorý predtým pôsobil v automobilkách Ford a Chrysler.

Špekulácie o vstupe Applu do oblasti autonómneho riadenia posilnili po tom, keď vlani firma zaslala list americkému Národnému úradu pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA), v ktorom okrem iného píše, že ju vzrušuje potenciál automatizovaných systémov v mnohých oblastiach, vrátane dopravy.

Apple verí, že vozidlá, ktoré nepotrebujú vodiča, by viedli k obmedzeniu problémov s dopravnými zápchami a zachránili milióny ľudí umierajúcich pri nehodách, ktorých príčinou sú často opití či nesústredení vodiči, píše agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #autá bez vodiča