Pence: Z Trumpovej politiky bude profitovať aj Japonsko

Z ekonomickej politiky amerického prezidenta Donalda Trumpa budú profitovať firmy na oboch stranách Pacifiku. Vyhlásil to v stredu americký viceprezident Mike Pence počas druhého dňa návštevy Japonska.

19.04.2017 11:29
debata (2)

Zjednodušenie daňových zákonov, zníženie korporátnych daní a uvoľnenie regulácií podporia „každé odvetvie, ktoré je tu dnes zastúpené“, povedal Pence v prejave na pôde americkej obchodnej komory v Tokiu. Na podujatí sa okrem amerického viceprezidenta zúčastnil aj americký minister obchodu Wilbur Ross a zástupcovia veľkých firiem ako Toyota, General Motors a 3M.

V prvý deň návštevy amerického viceprezidenta v Japonsku sa obe krajiny dohodli na rámcovom pláne pre rokovania o posilnení hospodárskych vzťahov. Rozhovory sa zamerajú na tri oblasti, ktorými sú pravidlá medzinárodného obchodu a investícií, makroekonomická politika a otázky týkajúce sa špecifických odvetví hospodárstva. Na otvorení dialógu sa dohodol americký prezident Donald Trump s japonským premiérom Šinzom Abem počas jeho februárovej návštevy USA.

Japonský vicepremiér Taro Aso pred začiatkom rokovaní označil alianciu medzi Japonskom a USA za pilier mieru a prosperity v ázijsko-tichomorskom regióne. Vyjadril tiež presvedčenie, že obchodné spory s USA pominú, aby uvoľnili cestu „veku spolupráce“. Pence zase tlmočil vyjadrenie prezidenta Trumpa, ktorý vidí príležitosť na zlepšenie hospodárskych vzťahov s Japonskom a od rokovaní v Tokiu očakáva rýchly výsledok.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #USA #Donald Trump #Mike Pence