Deutsche Bank? Najväčší akcionári sú z Číny, Kataru a USA

Čínsky konglomerát HNA Group zvýšil podiel v najväčšej nemeckej banke Deutsche Bank na 9,9 percenta, a stal sa tak jej najväčším akcionárom. S odvolaním sa na zdroj z banky o tom informovala agentúra Reuters.

03.05.2017 09:09
Deutsche Bank Foto: ,
Najväčším akcionárom Deutsche Bank sa stala čínska spoločnosť.
debata (1)

Ďalšími veľkými akcionármi Deutsche Bank sú Katar s podielom takmer desať percent v akciách a opciách, a tiež americká investičná spoločnosť BlackRock, ktorá má akciový podiel 6,1 percenta. HNA vlastný podiel prostredníctvom svojej investičnej divízie C-Quadrat.

HNA naposledy zvýšila podiel v Deutsche Bank v marci, a to na 4,76 percenta. Podľa zdroja by v najbližších dňoch mal byť o zvýšení podielu informovaný regulačný úrad.

Deutsche Bank má v pláne zvýšiť kapitál o osem miliárd eur. Banka i C-Quadrat sa k správe odmietli vyjadriť.

Čínska skupina HNA sa teraz výrazne angažuje v oblasti akvizícií, ktorými sa snaží expandovať z tradičných aktivít, ako je letectvo a logistika, do finančných služieb. Stavia hlavne na správu majetku a firmy z oblasti spotrebiteľských financií.

Akvizícia tiež odráža širšie snahy Číny preniknúť do globálnych finančných služieb. Peking sa snaží povzbudiť svoje domáce firmy, aby expandovali do zahraničia, hoci čelí zvýšenej kontrole regulátorov v USA a v Európe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #banky #Čína #Deutsche Bank