Česko-slovenské konzorcium postaví v Bratislave kardiocentrum

Konzorcium zložené z českej firmy VCES a slovenskej INGSTEEL postaví v Bratislave nové detské kardiocentrum a prístavbu diagnostického centra.

11.05.2017 20:19
debata (1)

Hodnota zákazky predstavuje 32,6 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Výstavbu slávnostne odštartovali vo štvrtok, potrvá dva roky, informovala hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) Dobroslava Krajačičová. Práve NÚSCH si stavbu objednal.

Terajšie detské kardiocentrum v Bratislave je jediným špecializovaným pracoviskom svojho druhu na Slovensku, ktoré poskytuje starostlivosť deťom s vrodenými a získanými srdcovými chybami.

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (vľavo) a... Foto: SITA, Marko Erd
Detské kardiocentrum, NÚSCH, zdravotníctvo, Mongi Msolly, Tomáš Drucker Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (vľavo) a generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly počas slávnostného poklepania základného kameňa výstavby nového pavilónu Detského kardiocentra, Diagnostického centra a parkoviska v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave 11. mája 2017.

Zariadenie je od roku 2009 súčasťou NÚSCH a v súčasnosti sídli v prenajatých priestoroch. Projekt nového komplexu počíta napríklad s výstavbou dvoch kardiochirurgických sál, ambulancií, lôžkových častí, heliportu, parkovacieho domu či ubytovacích kapacít pre rodičov detských pacientov.

Česko-slovenské konzorcium, na čele ktorého je firma INGSTEEL, ponúklo podľa Krajačičovej vo verejnej súťaži na výber zhotoviteľa najnižšiu cenu a tiež najnižšiu energetickú náročnosť budúceho komplexu.

Spoločnosť VCES, ktorá je súčasťou francúzskej skupiny Bouygues, sa v minulosti podieľala na výstavbe niekoľkých zdravotníckych zariadení v Českej republike. Firma v marci oznámila, že postaví lakovňu v budovanom závode britskej automobilky Jaguar Land Rover pri Nitre na juhu Slovenska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #kardiocentrum