Prokuratúra pre emisný škandál vyšetruje šéfa Volkswagenu

Prokuratúra v Stuttgarte prešetruje, či sa aj generálny riaditeľ Volkswagenu Matthias Müller dopustil manipulácie na trhu tým, že nezverejnil dostatočne včas informácie, že automobilka VW falšovala emisné testy dieselových motorov.

17.05.2017 13:50
debata

Prokuratúra vo vyhlásení, ktoré zverejnila v stredu, potvrdila správy médií, že nemecký Spolkový úrad pre dohľad nad finančnými trhmi v roku 2016 podal sťažnosť na manažérov Porsche Automobil Holding SE, holdingovej firmy kontrolujúcej Volkswagen.

Sťažnosť bola podaná aj voči Hansovi Dieterovi Pötschovi, ktorý má posty v oboch spoločnostiach, aj voči Martinovi Winterkornovi, bývalému generálnemu riaditeľovi VW, ktorý z funkcie odišiel po prepuknutí škandálu v roku 2015. Všetci traja boli v čase odhalenia falšovania emisných testov manažérmi Porsche SE. Prokuratúra uviedla, že prešetruje, či pozdržali zverejnenie informácií o tom, že VW manipuloval softvér s cieľom falšovať emisné testy. Prokuratúra zároveň zisťuje možné finančné dopady takéhoto konania na holdingovú spoločnosť. Volkswagen sa k správe prokuratúry odmietol vyjadriť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #emisie #Matthias Müller