Cena akcií Amazonu prvýkrát prekročila hranicu 1000 dolárov

Cena akcií najväčšieho svetového internetového obchodu Amazon v utorok prvýkrát prekročila hranicu 1000 dolárov. Trhová hodnota podniku tak presiahla 478 miliárd dolárov a je zhruba dvojnásobná v porovnaní so spoločnosťou Wal-Mart Stores, ktorá je najväčším maloobchodným reťazcom na svete.

30.05.2017 18:16
debata (1)

Investori podľa agentúry AFP stavajú na silný rast internetového predaja. Ten predstavuje ostrú konkurenciu pre prevádzkovateľov kamenných predajní, ako je napríklad Wal-Mart.

Zakladateľ Amazonu Jeff Bezos sa snaží... Foto: SITA/AP, J. Scott Applewhite
Jeff Bezos, amazon Zakladateľ Amazonu Jeff Bezos sa snaží pretvoriť internetový maloobchodný gigant na koncern so širokým spektrom aktivít.

Spoločnosť Amazon začala internetový predaj v roku 1995 a spočiatku ponúkala predovšetkým knihy. Na burzu vstúpila v roku 1997 s cenou 18 dolárov za akciu, čo vtedy celý podnik ohodnocovalo na 438 miliónov dolárov, píše AFP.

Amazon pôsobí aj na Slovensku, jeho poslednou veľkou investičnou aktivitou je vytvorenie centra reverznej logistiky pri Seredi. Centrum začne fungovať na jeseň a postupne by malo zamestnávať približne tisíc pracovníkov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon