Žiga sa zúčastnil 'ruského Davosu', rokoval o energetike a investíciách

Obchod, energetika a investície boli témami rokovaní ministra hospodárstva SR Petra Žigu počas jeho účasti na Petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre v Rusku.

04.06.2017 08:00
debata (12)

Na 21. ročníku podujatia, prezývanom aj ‚ruský Davos‘, sa zúčastnil 1. a 2. júna a stretol sa aj s predstaviteľmi ruskej vlády, agentúru SITA o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva hospodárstva (MH) SR. Žiga fórum využil na rokovania s ruským ministrom obchodu a priemyslu Denisom Manturovom a ministrom energetiky Alexandrom Novakom. Hovoril s nimi najmä o vzájomných obchodných vzťahoch a energetike. Možnosti investícií na Slovensku boli témou stretnutia s predstaviteľmi ruskej banky Sberbank, uvádza sa v tlačovej správe ministerstva hospodárstva.

Ako ďalej informovalo MH SR, Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum je okrem ekonomických diskusií aj miestom významných stretnutí štátnikov. Pravidelne sa na ňom zúčastňujú predstavitelia ruskej vlády, predstavitelia vplyvných a ekonomicky silných krajín a prezentujú sa tu najvýznamnejšie ruské spoločnosti – najmä v oblasti energetiky, regióny Ruska a ďalšie krajiny sveta. Na podujatí vystúpil ruský prezident Vladimír Putin, generálny tajomník OSN António Guterres, ale aj indický premiér Narendra Modi alebo rakúsky spolkový kancelár Christian Kern. Podľa organizátorov malo prísť takmer 40 ministrov z 26 krajín, registrovaných bolo viac ako 5-tisíc účastníkov a medzi nimi takmer tisícka šéfov ruských a zahraničných podnikov a veľkých koncernov. Medzi najdôležitejšie témy patrili inovácie, investície, ale predovšetkým energetika. Aj pre tohtoročný teroristický útok v Petrohrade sprevádzali fórum prísne bezpečnostné opatrenia, dodáva sa v tlačovej správe.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Petrohrad #Peter Žiga