Zle vypli, ešte horšie zapli, a dostali British Airways na kolená

Za výpadok počítačov, ktorý koncom minulého mesiaca donútil aerolinky British Airways (BA) zrušiť desiatky letov z londýnskych letísk Heathrow a Gatwick, môže ľudská chyba.

06.06.2017 08:00
debata (3)

Potvrdil to na výročnej konferencii leteckého priemyslu v Mexiku generálny riaditeľ IAG, materskej spoločnosti aeroliniek BA, Willie Walsh. Spoločnosť teraz začala nezávislé vyšetrovanie udalosti.

„Poverili sme nezávislú spoločnosť, aby vykonala úplné vyšetrovanie,“ povedal Walsh novinárom a uviedol, že po ukončení vyšetrovania firma rada zverejní detaily. „Dúfam, že ľudia si budú schopní vziať ponaučenie zo skúsenosti, ktorú sme mali, a výsledkom toho bude, že všetci budeme lepší,“ dodal.

Walsh potvrdil, že incident spôsobil elektrotechnik, ktorý odpojil neprerušiteľný zdroj napájania, a vypol tak dátové centrum. To by samo o sebe ešte nebolo tak veľkým problémom, škody spôsobilo až keď boli obnovené dodávky elektriny nekontrolovaným spôsobom, dodal.

Walsh sa tiež znovu ospravedlnil zákazníkom a dodal, že incident poškodil značku British Airways. Dúfa však v oživenie, napísala agentúra Reuters.

Britský denník The Times už minulý týždeň napísal, že výpadok spôsobila ľudská chyba. Problémy aerolinky ohlásili v sobotu 27. mája, prevádzku sa podarilo plne obnoviť až o tri dni neskôr.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #aerolinky #British Air