Na Cypre vznikne najväčšie európske kasíno

V gréckej časti Cypru vznikne do roku 2018 najväčšie kasíno v Európe. Jeho cieľom je povzbudiť miestnu ekonomiku. Má vytvoriť 4000 pracovných miest a krajine priniesť 100 miliónov eur ročne.

27.06.2017 08:00
debata (2)

Cyperská republika v pondelok podpísala zmluvu o stavbe a prevádzke kasína s konzorciom tvoreným americkou firmou Hard Rock a firmou Melco International z Macaa. Pôjde o prvý podnik tohto druhu v tejto časti rozdeleného ostrova s ​​nákladmi odhadovanými na 600 miliónov eur.

Podľa cyperského ministra obchodu Georgiosa Lakkotrypisa sa v areáli počíta so 136 hernými stolmi a 1200 hernými automatmi. Na kasíno majú nadviazať veľké infraštruktúrne stavby, ktoré tu v takom rozsahu ešte neboli zrealizované.

Kasíno sa bude rozprestierať na 6000 metroch štvorcových a jeho súčasťou má byť hotel s 500 izbami. Konzorcium získalo 30-ročnú licenciu. Hlavné kasíno vznikne v prístavnom meste Lemesos, ďalšie štyri pobočky postaví v okolitých mestách.

Cyprus stavil na prekvitajúci turistický sektor. Má pomôcť znovu naštartovať ekonomiku, ktorá veľmi utrpela pred štyrmi rokmi počas finančnej krízy. Minuloročné príjmy z turistiky boli na Cypre rekordné.

Ostrov je od vpádu tureckých vojsk do jeho severnej časti v roku 1974 rozdelený. Kasínam sa na severe darí už dlho. Pokusy o ich legalizáciu na juhu ale doteraz narážali na odpor vplyvnej pravoslávnej cirkvi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus #kasíno