Tatry mountain resorts dosiahli čistý zisk 11 miliónov eur

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) dosiahla za prvý polrok čistý zisk 11 miliónov eur. Za prvých šesť mesiacov jej výnosy medziročne vzrástli o 8,5 % na 50,7 miliónov eur a prevádzkový zisk pred odpismi (EBITDA) sa zvýšil o 24,5% na 21,3 miliónov eur.

02.07.2017 11:28
debata

TMR vidí nárasty vo výsledkoch najmä vďaka vyššej návštevnosti a zvýšenému predaju online skipasov. Informovala o tom v tlačovej správe spoločnosť TMR.

Ako ďalej spoločnosť informovala, jej hlavný segment hory a zábavné parky zaznamenal nárast výnosov o 20,5 % na 39,2 miliónov eur, horské strediská si polepšili o 21,9 % a zábavné parky o 15,8 %. Do horských stredísk prišlo za prvý polrok spolu 1,5 milióna návštevníkov, čo je medziročný nárast o 13,3 %.

„Do konca tohto roka nás ešte čakajú rozsiahle investície v tatranských, ako aj v poľských strediskách, zábavných parkoch a realitných projektoch, ktoré by sa mali pozitívne odraziť na našich výsledkoch v budúcich obdobiach,“ uviedol predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Spoločnosť Tatry mountain resorts pôsobí v oblasti cestovného ruchu v strednej a východnej Európe, pričom vlastní a prevádzkuje horské strediská a hotely. Do konca roka 2015 preinvestovala do rozvoja a modernizácie stredísk takmer 206 mil. eur. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách – v Bratislave, v Prahe a vo Varšave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry mountain resorts