Značka Volkswagen sa po 17 rokoch vracia do Iránu

Značka Volkswagen (VW) sa po 17 rokoch vracia do Iránu. Ako spoločnosť informovala v utorok, na tamojšom trhu začne prostredníctvom domáceho importéra predávať športovo-úžitkové vozidlo Tiguan a sedan Passat. Importér Mammut Khodro už pre Volkswagen v Iráne predáva nákladné autá jeho divízie Scania.

04.07.2017 15:49
debata (1)

Svoje autá vrátane klasického modelu Beetle začal Volkswagen v Iráne predávať v 50. rokoch minulého storočia. Skupina sa z krajiny stiahla v roku 2000. Obnovenie exportu ponúka šancu spoznať miestny trh a v krajine obnoviť povedomie o značke Volkswagen, uviedla automobilka vo vyhlásení. Koncern ďalej citoval iránsky vládny odhad, podľa ktorého sa v krajine predajú ročne tri milióny nových áut.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Irán