Tesla bola najhodnotnejšou americkou automobilkou tri mesiace

Cena akcií amerického výrobcu elektromobilov Tesla vo štvrtok pokračovala v poklese. Firma tak prišla o pozíciu najhodnotnejšej automobilky v Spojených štátoch, na ktorú sa vrátila spoločnosť General Motors (GM).

07.07.2017 08:23
debata

Tesla strávila na poste najväčšej americkej automobilky z hľadiska trhovej hodnoty zhruba tri mesiace. Tento týždeň sa však jej akcie dostali pod tlak pre sériu nepriaznivých správ, napísala agentúra AP.

Zakladateľ a generálny riaditeľ podniku Elon Musk v pondelok uviedol, že produkcia nového elektromobilu Model 3 by v decembri mohla dosiahnuť 20 000 vozidiel mesačne, čo je menej, než sa odhadovalo. Pondelkové údaje navyše ukázali, že dodávky elektromobilov Tesla zákazníkom sa v prvom polroku nachádzali na dolnej hranici vnútropodnikovej prognózy.

Akciám Tesly neprospelo ani stredajšie oznámenie švédskeho výrobcu osobných áut Volvo Car Group, že všetky jeho nové modely uvedené na trh od roku 2019 budú plne elektrické alebo hybridné.

Vo štvrtok sa navyše preukázalo, že nový elektromobil Model 3 spoločnosti Tesla nedokázal získať najvyššie hodnotenie v testoch amerického poisťovacieho inštitútu pre bezpečnosť na cestách (IIHS).

debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Tesla #General Motors #Elon Musk