Slovenské dane inšpirujú Čiernu Horu

Čierna Hora pripravuje reformu daňovej politiky a účtovníctva štátu a inšpirovať sa chce aj Slovenskom. Minister financií SR Peter Kažimír prijal pozvanie ministra financií z Čiernej Hory Darka Radunoviča, s ktorým vo štvrtok rokoval v Podgorici.

07.07.2017 10:25
debata

Ako informoval slovenský rezort financií, Slovensko ponúka Čiernej Hore svoju expertízu z reforiem riadenia verejných financií. „Situácia v Čiernej Hore je aj vzhľadom na veľkosť krajiny podobná, ako bola situácia na Slovensku, preto je prirodzené, že sa kolegovia z tejto krajiny zaujímajú o skúsenosti Slovenska,“ uviedol v tlačovej správe slovenský rezort financií.

Slovenské ministerstvo financií spolupracuje s rezortom financií Čiernej Hory už vyše sedem rokov. V súčasnosti sú experti z MF SR zapojení do zlepšovania systému účtovníctva a výkazníctva verejného sektora a podpory prechodu na systém akruálneho účtovníctva. V minulosti sa MF SR podieľalo na budovaní kapacít MF ČH na makroekonomické a fiškálne prognózovanie, ekonomické analýzy, či na tvorbe metodiky ESA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kažimír #Čierna Hora #Darko Radunovič