Microsoft prepúšťa, sústreďuje sa na predaj cloudových programov

Americká softvérová firma Microsoft Corp. prepúšťa tisícky zamestnancov v rámci zmeny predaja s cieľom zvýšiť predaj softvérových aplikácií, ktoré sa môžu používať na akomkoľvek zariadení pripojenom na internet.

07.07.2017 11:46
debata

Americká softvérová firma Microsoft Corp. prepúšťa tisícky zamestnancov v rámci zmeny predaja s cieľom zvýšiť predaj softvérových aplikácií, ktoré sa môžu používať na akomkoľvek zariadení pripojenom na internet. Väčšina prepustených pracuje v oblasti predaja mimo USA. Microsoft potvrdil, že oznámenia o rušení pracovných miest začal posielať vo štvrtok, ale odmietol ďalšie konkrétnejšie informácie okrem toho, že zrušených budú tisícky miest. Microsoft celosvetovo zamestnáva približne 121 500 ľudí. Takmer 71 600 z nich pracuje v USA.

„Rovnako ako iné firmy prehodnocujeme naše podnikanie na pravidelnej báze,“ uviedol Microsoft vo vyhlásení. „To môže viesť k zvýšeniu investícii v niektorých oblastiach a z času na čas k presunom v iných oblastiach,“ uviedla firma.

Microsoft upúšťa od tradičného predaja svojich programov za jednorazový poplatok s viazaním na jeden počítač. Spoločnosť sa teraz sústreďuje na predplatné softvéru prístupného pre viaceré zariadenia, čiže na trend cloudu. Segment komerčného cloudu Microsoftu smeruje ku generovaniu príjmov v sume zhruba 15 mld. USD ročne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft