Majiteľ Markízy zvýšil polročný zisk takmer o pätinu

Mediálna spoločnosť Central European Media Enterprises (CME), ktorá na Slovensku vlastní televíziu Markíza, v prvom polroku zvýšila prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) o 18 percent na 83,3 milióna USD.

25.07.2017 09:30
debata (6)

Čisté príjmy vzrástli o štyri percentá na 316,9 milióna USD. Hlavným akcionárom CME je americká mediálna skupina Time Warner.

V šiestich krajinách, kde CME pôsobí, sa trh s televíznou reklamou v polroku zvýšil pri konštantných výmenných kurzoch o šesť percent, príjmy z reklamy sa potom zvýšili o štyri percentá. Výrazný bol rast dopytu v Rumunsku, vyššie výdavky za reklamu firma zaznamenala aj v Českej republike a Slovinsku. Vzrástli aj poplatky od prevádzkovateľov káblových a satelitných platforiem za distribúciu kanálov CME a príjmy z predplatného, ​​pri konštantných kurzoch o 23 percent.

CME okrem Slovenskej republiky prevádzkuje televízne stanice aj V Česku (televízia Nova a ďalšie), v Bulharsku, Rumunsku, Chorvátsku a Slovinsku. Na Slovensku sa zisk OIBDA za polrok zvýšil o 51,2 % na 8,3 milióna USD. Príjmy stúpli o 3,3 percenta na 42,9 milióna USD.

V Česku sa zisk OIBDA za polrok zvýšil o 10,1 percenta na 36,5 milióna USD. Príjmy v Českej republike vzrástli o 3,7 percenta na 92,85 milióna USD.

Na začiatku júla sa firma dohodla na predaji svojich aktivít v Chorvátsku a Slovinsku. Zisk z predaja, ktorý má byť dokončený ešte v tomto roku, chce firma použiť na splatenie dlhu.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #CME #Markíza