Adient zavrie fabriku v Lozorne, ľuďom ponúka miesto inde

Spoločnosť Adient uzatvorí závod v Lozorne ku koncu júna 2018. Ako uviedla firma v tlačovej správe, o tomto kroku v utorok manažment závodu informoval zamestnancov.

25.07.2017 17:54
debata (3)

"Prijať toto rozhodnutie nebolo jednoduché. Všetky projekty na výrobu kompletných sedadlových systémov v Lozorne skončia približne o 11 mesiacov, a preto bol tento krok nevyhnutný,“ konštatoval európsky riaditeľ výrobnej divízie pre kompletné sedadlové systémy Hynek Maňas.

Rozhodnutie ukončiť výrobu je podľa neho dôsledkom nepredĺženého obchodného kontraktu zo strany existujúceho zákazníka. "V konkurenčnom prostredí automobilového priemyslu je to prirodzený jav, napríklad v situácii, keď sa ukončí výroba pre konkrétny model automobilu,“ dodal Maňas. Vedenie spoločnosti na regionálnej aj globálnej úrovni analyzovalo rôzne možnosti ako zabezpečiť nové príležitosti pre závod v Lozorne. Analýza však podľa vyjadrenia spoločnosti nepriniesla žiadne efektívne riešenie.

Vedenie firmy si uvedomuje vplyv ukončenia výroby na zamestnancov. „V závislosti od kvalifikácie spoločnosť ponúkne zamestnancom pracovné miesto v iných centrách na Slovensku. V zmysle kolektívnej zmluvy bude zamestnancom ponúknuté odstupné a ďalšia podpora. V závode momentálne pracuje 250 zamestnancov,“ píše sa v tlačovej správe.

Adient má na Slovensku ďalších päť výrobných závodov, technologické centrum v Trenčíne a globálne biznis centrum v Bratislave. "Ukončenie výroby v Lozorne neovplyvní fungovanie ďalších centier. Slovensko bude aj naďalej zabezpečovať kľúčové procesy. Navyše naše ďalšie centrá na Slovensku aktuálne ponúkajú viac ako 280 nových pracovných pozícií,” uzavrel Maňas.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Lozorno #Adient