VW v Nemecku ponúka šrotovné až 10-tisíc eur za staršie dízle

Nemecká automobilka Volkswagen poskytne zľavu až 10 000 eur tým zákazníkom, ktorí si kúpia nové vozidlo značky Volkswagen a odovzdajú starší model s naftovým motorom.

09.08.2017 07:28
debata (4)

Ponuka bude zatiaľ platiť v Nemecku, podľa hovorcu Škody Auto ale nemožno vylúčiť, že sa podobná akcia neskôr rozšíri aj na ďalšie trhy.

Volkswagen tiež ponúka stimuly v hodnote 1000 až 2380 eur na nákup auta s alternatívnym pohonom, teda elektrickým, hybridným a na zemný plyn. Všetky ponuky je pritom možné využiť odteraz až do konca tohto roka.

Denník Bild napísal, že z ceny nového vozidla Golf automobilka odpočíta 5000 eur. Bild ale neuviedol žiadny zdroj týchto informácií. Napísal tiež, že ponuka sa vzťahuje na akúkoľvek značku koncernu, ak je kupovaný automobil Volkswagen.

"Spomínaná výkupná prémie na obstaranie nového vozidla by mala byť zatiaľ k dispozícii v Nemecku. Nemožno však vylúčiť, že podobné aktivity sa časom rozšíria aj na ďalšie európske trhy vrátane tuzemského. V prípade, že sa tak stane, budeme informovať našich obchodných partnerov, zákazníkov a médiá, "povedal hovorca Škody Auto v Českej republike Vítězslav Pelc.

V Spojených štátoch úrady koncom júla schválili Volkswagenu plán na úpravu či odkúpenie väčšiny naftových áut, ktorých sa týka škandál okolo falšovanie testov emisií. Dohoda predpokladá, že väčšina majiteľov týchto áut dostane odškodné 5100 až 10 000 dolárov. Majitelia sa navyše môžu rozhodnúť, či budú požadovať opravu auta, alebo aby Volkswagen ich vozidlo odkúpil.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky