Na šéfa ÚVO je deväť kandidátov

Komisia odporučila na nové verejné vypočutie vládou deväť kandidátov na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). O tento post sa budú v druhom výbere opäť uchádzať súčasná predsedníčka úradu Zita Táborská a zamestnanec úradu Peter Kubovič a spolu s nimi aj Helena Polónyi, Martin Hasay, Miroslav Hlivák, Matej Sliška, Matúš Džuppa, Ingrid Šikulajová a Elena Sivová.

09.08.2017 14:48
debata

Komisia na kontrolu návrhov na kandidátov na predsedu ÚVO v stredu posúdila doručené prihlášky všetkých uchádzačov, či sú v súlade s výzvou na prihlásenie kandidátov na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Ako informoval Úrad vlády SR, do stanoveného termínu 31. júla boli doručené prihlášky desiatich kandidátov na šéfa ÚVO. Komisia na verejné vypočutie neodporučí Branislava Šarmíra, keďže nesplnil všetky podmienky uvedené vo výzve na prihlásenie kandidátov. Nedoručil totiž všetky doklady do termínu a zároveň nepreukázal minimálne päťročnú prax vo verejnom obstarávaní.

Proces voľby predsedu ÚVO a zverejňovanie informácií o ňom bude aj v druhom kole rovnaký ako v prvom. Mená spolu so životopismi kandidátov zverejní úrad vlády ihneď po technickom spracovaní prihlášok na svojom webe. Projekty kandidátov budú zverejnené v rámci kompletného materiálu pripraveného na rokovanie vlády, a tiež na webe úradu vlády v sekcii Rokovania. O presnom termíne verejného vypočutia kandidátov na predsedu ÚVO vládou bude úrad vlády verejnosť a médiá informovať.

Po neúspešnom prvom kole výberu kandidáta na predsedu ÚVO sa predpokladalo, že nové verejné vypočutie kandidátov by sa malo konať na rokovaní vlády 30. augusta. V prvom kole 24. mája neuspel nikto z trojice kandidátov – Zita Táborská, Peter Kubovič a Juraj Méry.

debata chyba
Viac na túto tému: #ÚVO