Investujte viac v Nemecku, žiadajú Volkswagen nemecké odbory

Nemecké odbory automobilky Volkswagen žiadajú väčšie investície do miestnej produkcie a začatie výroby nového modelu v továrňach firmy v Nemecku.

09.08.2017 22:41
debata (3)

Obávajú sa, že pre pokles dopytu po súčasných modeloch značky by podnik mohol prikročiť k ďalším škrtom, informovala agentúra Reuters.

Najväčšia európska automobilka sa vlani v novembri s nemeckými odbormi dohodla na úspornom pláne a zrušení tisícov pracovných miest v najbližších ôsmich rokoch. Podľa šéfa odborov Bernda Osterloha ale firma teraz musí ušetriť ďalšiu pol miliardu eur.

V tohtoročnom prvom polroku sa v Nemecku o 3,8 percenta znížila výroba modelov Golf a Passat, z čoho majú odborári obavy. Osterloh preto volá po začatí výroby nového modelu značky vo Wolfsburgu, Emdene či Cvikove. V sídle firmy vo Wolfsburgu sa od roku 2018 počíta s výrobou nového modelu SUV španielskej spoločnosti Seat, ktorá je súčasťou koncernu.

Koncern Volkswagen vlastní 12 značiek. Patria medzi ne značky osobných áut Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, značky nákladných áut MAN a Scania a tiež úžitkové vozidlá Volkswagen a motocykle Ducati.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky