EÚ uvalila predbežná clá na dovoz nerezovej ocele z Číny

Európska únia uvalila predbežná dovozné clá vo výške až 28,5 percenta na dovoz určitých výrobkov z nerezovej ocele z Číny.

10.08.2017 14:28
debata (1)

Európska komisia záležitosť vyšetrovala osem mesiacov a dospela k záveru, že niektorí čínski výrobcovia dostávajú nespravodlivé dotácie. Uvádza to vestník Európskej únie.

Komisia reagovala na sťažnosti európskeho oceliarskeho združenia Eurofer. Dovozné clá od 17,2 do 28,5 percenta sa týkajú dovozu z čínskych oceliarní Hesteel Group, Shougang Group, Shagang Group a niekoľkých ďalších. Rozhodnutie, ktoré komisia prijala v stredu, môžu spomínané firmy napadnúť do 25 dní.

Komisia uviedla, že uplatnenie cla bolo nevyhnutné a že pomôže európskym producentom v minimálne 15 krajinách únie. „Predbežne sme dospeli k záveru, že opatrenia prispejú k oživeniu tohto priemyselného sektora v EÚ tým, že mu umožnia zvýšiť ceny a vrátiť sa k zisku,“ uvádza sa vo vyhlásení Európskej komisie.

Únia pre nelegálne subvencie v posledných rokoch uvalila antidumpingové clá na dovoz širokej škály produktov z Číny, uviedla agentúra Reuters.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska únia #Čína #oceľ