Komisia odporučila troch kandidátov do Rady ÚVO

Odborná hodnotiaca komisia odporučila vláde schváliť za nových členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) troch kandidátov, a to Mareka Vladára, Ninu Nerušilovú a Jaroslava Lexu.

17.08.2017 13:05
debata

Komisia predtým v dvoch kolách verejne vypočula šiestich uchádzačov na miesta dvoch členov odvolacieho orgánu ÚVO. Ako informoval Úrad vlády SR, uvedení traja odporúčaní kandidáti z pohľadu komisie najkomplexnejšie splnili kritériá na výkon člena rady.

„Osem členov komisie vybralo kandidátov na základe bodového hodnotenia. Vláda SR sa bude voľbou nových členov Rady ÚVO zaoberať na svojom najbližšom zasadnutí v stredu 23. augusta. Zvolení budú dvaja noví členovia Rady ÚVO a vystriedajú doterajších členov, ktorým 27. septembra končí funkčné obdobie,“ uviedol úrad vlády.

Komisia bola zložená zo zástupcov Úradu pre verejné obstarávanie, Úradu vlády SR, Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity, Združenia miest a obcí Slovenska, Slovenskej akadémie vied, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR a Iniciatívy za vládu zákona.

debata chyba
Viac na túto tému: #ÚVO