Tesco otvorilo pri Galante najväčšie distribučné centrum v strednej Európe

Svoje najväčšie distribučné centrum v strednej Európe otvorila spoločnosť Tesco v spolupráci s partnermi Prologis a DHL v logistickom parku v obci Gáň pri Galante.

21.08.2017 16:49
debata

Zásobovať z neho bude nielne predajne na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku a Poľsku, ale oblečením vlastnej značky aj predajne vo viac ako dvadsiatich krajinách sveta vrátane Spojených štátov, Nemecka alebo Saudskej Arábie.

Nové distribučné centrum má rozlohu viac ako 146 tisíc metrov štvorcových a je najdôležitejším logistickým uzlom reťazca Tesco v strednej Európe. Prácu v ňom našlo 1 200 ľudí.

Tesco podľa generálneho riaditeľa pre strednú Európu Matta Simistera spája svoju budúcnosť zo Slovenskom, predaj jeho prevádzok preto nie je na programe dňa. "Naše nové distribučné centrum v Gáni pri Galante je potvrdením nášho záväzku rozvíjať naše pôsobenie na Slovensku i v širšom regióne,“ povedal Simister. Nové centrum sa zameriava na distribúciu trvanlivých potravín, kozmetiky, bielej a čiernej techniky a oblečenia. Nachádza sa v Prologis parku, jednom z najväčších logistických parkov na Slovensku. Tesco tu má tri haly s celkovou rozlohou 146 500 metrov štvorcových. Najväčšia a najnovšia hala má 55 tisíc štvorcových metrov.

Logistiku zabezpečuje spoločnosť DHL, jej generálny riaditeľ pre Európu, Blízky východ a Afriku Oscar de Bok povedal, že má obsadených všetkých 1 200 pracovných pozícií, aj keď nájsť dobrých ľudí v regióne s mimoriadne nízkou mierou nezamestnanosti je veľmi náročné.

„Platy sú tu podobné ako v iných podobných zariadeniach na Slovensku. Ľuďom ponúkame v rámci našej spoločnosti dobré pracovné podmienky a možnosti kariérneho rastu v našej spoločnosti,“ dodal Bok. DHL má podľa neho na Slovensku už asi 4 000 zamestnancov.

Z logistického parku už takmer desaťročie profituje obec Gáň, ktorá má približne osemsto obyvateľov. „Odkedy sa začal budovať, je veľkým prínosom pre našu obec vďaka príjmu z daní, ale aj vďaka nízkej nezamestnanosti,“ povedala starostka Denisa Ivančíková. V Gáni je podľa nej zhruba desať nezamestnaných ľu­dí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesco #reťazce #galanta