Volkswagen Slovakia chce do konca roka prijať tisíc nových ľudí

Spoločnosť Volkswagen Slovakia plánuje do konca tohto roka prijať tisíc nových pracovníkov. Cieľom automobilky je hľadať zamestnancov zo Slovenska, spoločnosť však priznáva, že situácia na pracovnom trhu je mimoriadne zložitá.

22.08.2017 16:23
debata (3)

„Nájsť nových zamestnancov je čoraz náročnejšie, a to už aj bez ohľadu na kvalifikáciu. Prioritou pre nás zostáva zamestnávať ľudí zo Slovenska. Pokiaľ to situácia na slovenskom pracovnom trhu neumožní, pripravujeme sa, že siahneme po pracovnej sile zo zahraničia,“ povedal na utorkovej tlačovej besede predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Ralf Sacht.

V prvom polroku podnik prijal 400 nových pracovníkov, celkový počet zamestnancov tak stúpol na 12 700. Bratis­lavský závod hľadá pracovníkov predovšetkým do výrobnej oblasti, okrem toho hľadá aj autoelektrikárov, mechanikov, lakovníkov či klampiarov, ale aj záujemcov o rekvalifikáciu.

Každý zamestnanec v podniku prejde úvodným školením. Kvalifikovaných odborníkov, ktorí budú vedie obsluhovať automatizačnú techniku a roboty, si chce závod vzdelávať prostredníctvom duálneho systému. V Duálnej akadémii bude mať spoločnosť od septembra študentov v piatich odboroch.

Hrubý nástupný mesačný plat výrobného pracovníka sa podľa spoločnosti pohybuje od 1 050 eur do 1 250 eur v závislosti od kvalifikácie. Podnik okrem toho sľubuje nástupný bonus, dovolenkový a vianočný príspevok, či odmenu za hospodárske výsledky. Automobilka sa podľa vlastných slov zaujíma aj o zamestnancov zo vzdialenejších regiónov, pričom im prispeje na dopravu, príp. poskytne ubytovanie.

Volkswagen Slovakia za prvý polrok vyrobil spolu 183 862 automo­bilov, pričom tržby automobilky dosiahli viac ako 3,8 miliardy eur. Za prvých šesť mesiacov podnik preinvestoval spolu 127 miliónov eur.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #automobilky #Volkswagen Slovakia