Gréci čakajú rekordný nával turistov, príjmy rastú

Grécko potvrdzuje priaznivý začiatok turistickej sezóny. Príjmy z cestovného ruchu v júni výrazne vzrástli, medziročne o 14,2 percenta na takmer dve miliardy eur.

23.08.2017 07:33
debata (4)

Krajinu navštívilo 3,3 milióna turistov, najviac prišlo Britov, Francúzov a Nemcov, uviedla grécka centrálna banka. Grécko tento rok počíta s rekordnou návštevnosťou, očakáva až 28 miliónov klientov.

V priemere dá jeden turista za pobyt v Grécku 589 eur, uvádza grécka banka. O tretinu viac ako vlani tento rok v júni v Grécku minuli Američania, o 20 percent viac v krajine zanechali Rusi, napísala agentúra DPA.

Podľa šéfa gréckej asociácie podnikov v turistickom ruchu by turistika krajine tento rok mohla priniesť 14,2 až 14,5 miliardy eur, čo by bol medziročný nárast o deväť percent. Pre krajinu, ktorá je sedem rokov po zavedení prvého záchranného balíčka s 23 % nezamestnanosťou stále v hlbokej kríze, ide o vítanú správu. Cestovný ruch sa na hrubom domácom produkte (HDP) podieľa 18 percentami a je zdrojom živobytia pre jednu pätinu miestnej pracovnej sily.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #turizmus