Volkswagen v Británii dáva šrotovné za staré dízle

Nemecká automobilka Volkswagen spúšťa v Británii nový program šrotovného pre naftové vozidlá. Zákazníkom ponúkne zľavu až do výšky 6000 libier, ak pri kúpe nového automobilu odovzdajú svoje staré vozidlo.

01.09.2017 09:57
debata

Programu sa zúčastnia všetky značky skupiny Volkswagen, ktoré sa predávajú v Británii, vrátane českej značky Škoda. Informuje o tom v piatok server BBC na svojich internetových stránkach.

Podobný program spustil Volkswagen v Nemecku, kde za starý dízlový automobil ponúkli zákazníkom zľavu až do výšky 10 000 eur. Nieje vylúčené, že sa podobná akcia neskôr rozšíri aj na ďalšie trhy.

Naftové automobily sa dostali do centra pozornosti pre problémy Volkswagenu s emisiami oxidu dusného. V septembri 2015 spoločnosť Volkswagen v reakcii na obvinenia amerických úradov uznala, že softvér, ktorý umožňuje manipulovať s testami, má v približne 11 miliónov dízloch po celom svete.

Rôzne formy šrotovného už v Británii zaviedli aj ďalšie automobilky vrátane značiek BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz a Vauxhall, upozorňuje server BBC. Japonská Toyota v piatok oznámila, že v Británii bude zákazníkom pri kúpe nového auta poskytnutý bonus za staré vozidlo až do výšky 4000 libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky #emisie