Dachser Slovakia rozširuje logistické centrum v Lozorne

Logistická spoločnosť Dachser Slovakia, a. s., vynaloží na rozšírenie svojho centra v Lozorne (okres Malacky) neďaleko Bratislavy päť miliónov eur.

06.09.2017 14:40
debata (1)

Vo svojom areáli s celkovou rozlohou 64 tisíc štvorcových metrov stavia novú skladovú halu pre približne 12 500 paletových pozícií na ploche 6 800 štvorcových metrov. Ako v stredu informoval generálny riaditeľ a člen predstavenstva Dachser Slovakia Roman Stoličný, hala by mala byť vybudovaná do konca tohto roka a začiatok jej prevádzky je plánovaný 1. februára 2018.

Investícia umožní vznik zhruba tridsať nových pracovných miest v operatíve prevádzky spoločnosti. Sklad bude určený na priemyselný a spotrebný tovar pre terajších zákazníkov investora a bude priamo prepojený s prevádzkou Eurohubu. Hala bude mať nadštandardnú výšku šestnásť a pol metra, trinásť rámp a bude fungovať samostatne od súčasnej prevádzky.

„Investície do nového rozšírenia pobočky sú odrazom nášho zdravého organického rastu. Neustále zvyšujeme kvalitu našich služieb na mieru našim zákazníkom a vďaka rozšíreniu priestorov v tom môžeme pokračovať aj naďalej,“ uviedol Stoličný s tým, že plánujú ďalší rozvoj svojho logistického areálu. Po sto dňoch od začiatku prác je pripravená hrubá stavba haly, zhotoviteľom je spoločnosť Goldbeck.

Logistické centrum spoločnosti v Lozorne bolo otvorené v júni 2011, pričom investícia dosiahla objem 11 mil. eur. Prekladiskovú halu s plochou 3 565 štvorcových metrov využívajú pobočka Lozorno a Eurohub Bratislava. Umožňuje paralelné nakladanie a vykladanie 31 transportných jednotiek na tridsiatich hydraulických rampách.

Dachser Slovakia, a. s., je súčasťou nemeckej logistickej skupiny Dachser a pod súčasným menom pôsobí od roku 2010. Jej predchodcom bola spoločnosť Lindbergh & Dachser od roku 2004. Spoločnosť zabezpečuje pravidelnú dennú prepravu tovarov do Českej republiky, Maďarska, Rakúska, Poľska, Bulharska, Grécka, Slovinska a iných krajín bývalej Juhoslávie, ako aj v rámci Slovenska. Spoločnosť má v SR štyri pobočky – v Bratislave, Lozorne, Martine a Košiciach so 136 zamestnancami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #logistické centrum #Lozorno #Dascher