Hamé zdvojnásobí výrobnú kapacitu v prešovskom závode

Stredoeurópska potravinárska spoločnosť Hamé zvyšuje prostriedky na modernizáciu výrobného závodu Doma v Prešove.

06.09.2017 15:52
debata (4)

„Do automatizácie a modernizácie prešovského závodu plánujeme tento rok investovať viac ako 460 tisíc eur. Počas nasledujúcich troch mesiacov chceme spustiť úplne novú výrobnú linku na plastové obaly, určenú pre omáčkový a dresingový program. Táto linka zdvojnásobí výrobnú kapacitu,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Hamé Slovakia Ľubomír Preclík.

Podnik taktiež chystá rozšírenie sortimentu majonéz, omáčok, dresingov a tatárskych omáčok, ktorý by sa mal stať kľúčovým zástupcom Hamé pre chladený sortiment na Slovensku. „S výrobkami z Doma máme veľké plány aj do zahraničia, už sme napríklad vyvinuli nové produkty pre maďarský trh,“ dodal Preclík.

Čisté tržby spoločnosti Hamé na Slovensku za prvých šesť mesiacov tohto roka vzrástli na 16,7 mil. eur. Medziročne sa tak zvýšili o 5 %. V minulom roku dosiahli čisté tržby firmy na Slovensku 34,6 mil. eur. Celkový predaj spoločnosti Hamé na všetkých trhoch dosiahol v prvom polroku tohto roka 93,922 mil. eur. Najväčší podiel predaja Hamé na Slovensku v prvej polovici roku 2017 mali trvanlivé mäsové výrobky ako paštéty, mäsové konzervy a hotové jedlá.

Slovensko je po Česku hneď druhým najväčším trhom pre výrobky Hamé. V súčasnosti predstavuje 18 % tržieb celej skupiny Hamé. Až za Slovenskom je Rusko (9 %), Maďarsko (8 %), Rumunsko (6 %) a ďalšie krajiny. Hamé je stredoeurópskou potravinárskou firmou, zaoberajúcou sa výrobou trvanlivých i chladených potravín. Tradícia tejto firmy siaha až k 20. rokom minulého storočia. Hamé má vo svojom portfóliu v súčasnosti 1 700 rôznych druhov produktov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Prešov #Hamé