Nemecký investor Wöhrl ponúkol za Air Berlin 500 miliónov eur

Nemecký investor Hans Rudolf Wöhrl ponúkol za prevzatie skrachovanej leteckej spoločnosti Air Berlin 500 miliónov eur.

11.09.2017 08:53
debata (1)

Vyzval ostatných záujemcov, ktorými sú letecké spoločnosti Lufthansa, Condor a Germania, cestovná kancelária TUI a investor Niki Lauda, aby sa k jeho ponuke pripojili.

Wöhrl uviedol, že správcovi konkurznej podstaty ponúkol ako zálohu 50 miliónov eur, zvyšných 450 miliónov chce jeho spoločnosť INTRO Group zaplatiť v splátkach. Koncom augusta Wöhrl oznámil, že hľadá partnerov. Vtedy Lufthansa zamietla ponuku na spoločný postup.

Air Berlin je druhou najväčšou nemeckou leteckou spoločnosťou. Jej konkurz, ktorý bol vyhlásený v auguste, podnietil záujem viacerých spoločností. V hre je 140 lietadiel a cenných príletové a odletové stanovištia.

Firma INTRO uviedla, že ak sa nenájde žiadny partner, je pripravená prevziať Air Berlin sama. V minulosti vraj ukázala, že má na to schopnosti. Wöhrl kúpil v roku 2003 nemeckú leteckú spoločnosť Deutsche BA za jedno euro od spoločnosti British Airways.

Uchádzači o Air Berlin musia predložiť svoje ponuky do piatku, rozhodne sa o šesť dní neskôr. Reuters poznamenáva, že spoločnosť bude pravdepodobne rozdelená medzi viacerých záujemcov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Air Berlin