Tesco začne predávať krivé ovocie a zeleninu

Obchody Tesco v strednej Európe prestanú rozdávať ovocie a zeleninu v akciách 1 plus 1 zdarma a rozšíria predaj krivého ovocia a zeleniny do všetkých predajní v regióne.

11.09.2017 14:27
debata (2)

Tieto nové aktivity avizuje Tesco v programe zameranom na boj proti plytvaniu potravinami v strednej Európe. Zastavením rozdávania ovocia a zeleniny zdarma v rámci akcií chce spoločnosť zredukovať plytvanie potravinami v domácnostiach a rozšírením predaja krivého sortimentu ovocia a zeleniny chce zase pomôcť dodávateľom menej plytvať svojimi výrobkami.

Tesco pritom v súčasnosti v regióne strednej Európy už ponúka potravinové prebytky pre potravinové banky a charity vo viac ako 500 predajniach. Postupne sa tak blíži k svojmu záväzku, že do roku 2020 všetky jeho predajne v našom regióne budú ponúkať potravinové prebytky vhodné na ľudskú spotrebu potravinovým bankám a miestnym charitatívnym organizáciám pre ľudí v núdzi. Od začiatku projektu darovali predajne Tesco 12 tisíc ton prebytočných potravín, čo je viac ako 29 miliónov jedál. Na Slovensku Tesco momentálne daruje potravinové prebytky zo 100 svojich obchodov, vrátane všetkých hypermarketov a aj niektorých menších formátov.

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostred­níctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov rôznych formátov, ako aj 18 čerpacích staníc. So svojimi 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Tesco