Apple predstavil iPhone X s rozoznávaním tváre

Nový displej, schopnosť rozoznávať tváre a odolnosť voči vode. Tieto a ďalšie inovácie ponúka nový iPhone X, ktorý v utorok v Kalifornii predstavila americká spoločnosť Apple.

12.09.2017 21:53
debata (9)

Technologický gigant ukázal aj novú verziu hodiniek Apple Watch a vylepšenú televíziu Apple TV. Zároveň predstavil aj telefóny iPhone 8 a iPhone 8 plus.

Viceprezident spoločnosti Apple Phil Schiller... Foto: SITA/AP, Marcio Jose Sanchez
Apple, iPhone X Viceprezident spoločnosti Apple Phil Schiller predstavuje nový iPhone X.

iPhone X už nemá displej z tekutých kryštálov (LCD), ale displej OLED, ktorý využívá technológiu organických elektroluminis­cenčných diód a poskytuje jasnejšie farby a väčší kontrast. Displej OLED je tenší, čo umožňuje dať väčší priestor batériám.

Model iPhone X má skleněeý povrch na prednej aj zadnej strane, uviedol na prezentácii riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook. Displej prístroja má uhlopriečku 5,8 palca a je vyrobený zo skla a nerezovej ocele, čo má zabezpečiť vodovzdornosť a odolnosť voči prachu.

Prístroj už tiež nemá domovské tlačítko, takzvaný home button, ktoré bolo doposiaľ charakteristickým znakom iPhonu. Namiesto toho ho otvára poklepanie na obrazovku.

Jeho cena v USA začína na úrovni 999 dolároch. Obednať ho bude možné až v októbri a prvé dodávky by mali prísť v novembri.

Animoji - animované smajlíky, ktoré po... Foto: Reuters, Stephen Lam
Apple, iPhone X Animoji - animované smajlíky, ktoré po naskenovaní tváre "ožijú" na obrazovke telefónu iPhone.
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone