Ministerstvo hospodárstva sa sťahuje, pôjde do areálu SPP

Ministerstvo hospodárstva SR (MH) sa sťahuje. Nové sídlo rezortu bude v areáli Slovenského plynárenského priemyslu (SPP).

15.09.2017 12:17
debata (1)

"Sťahovanie sa týka približne 375 zamestnancov a potrvá do konca septembra. Nové sídlo rezortu poskytuje moderný štandard a lepšie zabezpečenie režimových pracovísk, ktoré si vyžadujú stupeň utajenia. Rezort hospodárstva napríklad riadi hospodársku mobilizáciu v krajine,“ informoval hovorca ministra hospodárstva Maroš Stano.

Ako uviedol minister hospodárstva Peter Žiga, SPP patrí štátu a za prenájom tak ministerstvo zaplatí v konečnom dôsledku menej, ako sú náklady na obsluhu doterajšej budovy plnej azbestu. „Bola to aj zlá vizitka, lebo práve rezort hospodárstva je nositeľom témy energetickej efektívnosti a hospodárnosti,“ povedal Žiga.

Rezort budovu svojho starého sídla neplánuje predávať. Pripravuje jej rekonštrukciu, ktorá by sa po riadnom verejnom obstarávaní mala začať počas budúceho roka. Konkrétna suma bude výsledkom verejného obstarávania.

"Po rekonštrukcii doterajšej budovy ministerstva, z ktorej by sme chceli urobiť modernú, energeticky efektívnu, možno pasívnu stavbu, by sa do nej presťahovali naše rezortné organizácie, z ktorých niektoré sú v komerčnom prenájme. Tým sa po rekonštrukcii ušetria prostriedky štátneho rozpočtu,“ konštatoval minister.

1 debata chyba