Pepsi v strednej Európe nahradí sirup cukrom

Spoločnosť PepsiCo bude zákazníkom v krajinách V4 sladiť citronádu 7Up cukrom namiesto fruktózo-glukózového sirupu. Cukor začala už skôr používať vo svojom hlavnom produkte, kolovej limonáde Pepsi. Ďalším sladidlom v nápoji bude stévia.

17.09.2017 12:09
debata (14)

Cukor v citrónovej limonáde 7Up firma dlhodobo používa napríklad v Nemecku, čím sa dostávala do porovnania „dvojakej kvality potravín“ pre západnú Európu a jej východnú časť. Limonáda sa vyrába v Prahe vo Vysočanoch. Cena nápoja by sa meniť nemala.

„V krajinách západnej Európy sa receptúra s cukrom 7Up už používa. Prechodom na cukor sa 7Up tak svojim zložením nielen v Česku, ale aj v Poľsku, Maďarsku a na Slovensku približuje európskemu trhu, pričom nápoj sa v jednotlivých krajinách Európy môže mierne líšiť obsahom kalórií. Rovnako ako v prípade Pepsi vyrábanej v Česku je cukor v 7Up vyrábaný z cukrovej repy vypestovanej na českých poliach,“ uviedla firma.

Spoločnosť dúfa, že prechodom na cukor zvýši svoj podiel na trhu, kde jej konkuruje v oblasti sladkých limonád najmä Coca-Cola. Tá vo svojom citrónovom Sprite používá fruktózo-glukózový sirup.

Na cukor pri svojej vlajkovej lodi Pepsi prešla už vlani. „Predaje Pepsi v prvom polroku 2017 stúpli oproti vlaňajšku o 4,5 percenta. Náš podiel z celkového predaného objemu kolových nápojov na domácom trhu se nám tak podarilo navýšiť na takmer dvadsať percent,“ uviedol generálny riaditeľ PepsiCo ČR Josef Neumann.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Pepsi