Londýn nepredĺži licenciu taxislužbe Uber

Spoločnosti Uber, ktorá podniká v oblasti prepravy osôb prostredníctvom mobilnej aplikácie, nepredĺžia licenciu na prevádzku v hlavnom meste Veľkej Británie - Londýne. Uviedol to v piatok Transport for London (TFL), správny orgán londýnskej samosprávy zodpovedný za dopravu.

22.09.2017 14:58
debata (2)

TFL argumentuje, že Uber prejavuje nedostatok spoločenskej zodpovednosti, čo má následky pre bezpečnosť verejnosti. Platnosť terajšej licencie firmy Uber v Londýne, kde jeho aplikáciu využíva 3,5 mil. pasažierov a 40 tis. vodičov, sa skončí 30. septembra.

TFL sa pri svojom rozhodnutí odvoláva na prístup firmy pri riešení vážnych trestných činov a na to, ako poznáminulosťsvo­jich vodičov. Londýnsky starosta Sadiq Khan povedal, že rozhodnutie podporuje a dodal, že každý prevádzkovateľ taxislužieb v meste „musí dodržiavať pravidlá.“ „Poskytovanie inovatívnych služieb nesmie byť na úkor bezpečnosti zákazníkov,“ konštatoval. Spoločnosť Uber reagovala vyhlásením, že rozhodnutie TFL „ukáže svetu, že Londýn je uzavretý voči inovatívnym spoločnostiam.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Uber