Tesco vyčlenilo priestor pre lokálnych výrobcov potravín

Spoločnosť Tesco od septembra odštartovala projekt na podporu malých lokálnych výrobcov. V dvadsiatich prevádzkach po celom Slovensku pre regionálnych producentov vyhradila priestor a pripravila pre nich aj špeciálne podmienky, ako napríklad objednávkový režim či distribúciu.

25.09.2017 14:56
debata (5)

Aktuálne je v programe Tesca na podporu malých a stredných producentov zapojených päťdesiat dodávateľov z celého Slovenska. Projekt vznikol v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Informovali o tom na tlačovom brífingu zástupcovia reťazca Tesco spoločne s ministerkou pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabrielou Matečnou.

„Naša snaha zvýšiť podiel domácich potravín na pultoch je úplne racionálna a prospešná pre všetky strany. Pomáhame zvyšovať zamestnanosť v regiónoch, farmári zase udržiavajú vzhľad krajiny a spotrebiteľom prinášame do regálov čerstvé potraviny, ktoré nemusia cestovať z druhého konca sveta. Znižujeme taktiež uhlíkovú stopu,“ dodala Matečná. Ponuka sa bude v predajniach odlišovať podľa ponuky dodávateľov v jednotlivých regiónoch.

V rámci projektu zaradil obchodný reťazec do ponuky takmer 500 produktov od malých a stredných výrobcov. Zákazníci na jednom mieste nájdu napríklad medy, vína, cestoviny, mäsové či mliečne výrobky. „Sme veľmi radi, že aj výrobky malých lokálnych slovenských firiem odteraz spestrujú a rozširujú ponuku spoločnosti Tesco pre zákazníkov. Ide o malé firmy, z ktorých mnohé nemajú ešte skúsenosti s dodávaním tovaru do reťazcov. Aj preto sme týmto malým producentom vyšli v ústrety a pripravili sme pre nich špeciálne podmienky, aby s nami mohli spolupracovať a rásť. Firmám sme napríklad prispôsobili objednávkový režim či distribúciu podľa ich potrieb,“ uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco na Slovensku Martin Kuruc. "V tejto chvíli už závisí len od našich zákazníkov, či a ktoré lokálne produkty z ich regiónu si obľúbia,“ dodal Kuruc.

Projekt na podporu lokálnych výrobcov už ohlásil aj obchodný reťazec Kaufland, šesť slovenských lokálnych výrobcov už dodáva svoje produkty do dvadsiatich prevádzok a s ďalšími 80 dodávateľmi pokračujú rokovania.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Tesco