USA uvalili na KĽDR ďalšie sankcie, odstrihli banky a bankárov

Spojené štáty americké uvalili na KĽDR ďalšie sankcie, ktoré sa týkajú finančného sektora. Reagujú tak na severokórejský program vývoja balistických striel a jadrových zbraní.

26.09.2017 22:15
debata (27)

Americké ministerstvo financií, ktoré sankcie manažuje, zaradilo na zoznam osem severokórejských bánk a 26 osôb s väzbami na finančný systém KĽDR.

„Osoby, ktorých sa sankcie týkajú, sú severokórejskí občania pôsobiaci v Číne, Rusku, Líbyi a Spojených arabských emirátoch,“ uviedlo na svojom webe americké ministerstvo financií. Dodalo, že ide o predstaviteľov severokórejských bánk. Ak títo ľudia majú v USA akýkoľvek majetok, zablokujú im ho.

Americký minister financií Steven Mnuchin uviedol, že uvalenie nových protiopatrení je pokračovaním stratégie USA úplne izolovať KĽDR. Majú za cieľ dotlačiť Severnú Kóreu k mierovému vyriešeniu krízy na Kórejskom poloostrove a k tomu, aby sa vzdala jadrových zbraní.

Prezident Spojených štátov Donald Trump v utorok podľa agentúry Reuters znovu vyhlásil, že USA sú pripravené spor s KĽDR vyriešiť vojensky, hoci to zatiaľ nie je hlavná voľba. „Uvidíme, čo bude,“ povedal Trump. Dodal, že pre Pchjongjang by bol ozbrojený konflikt zničujúci.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #KĽDR