Bill Gates presedlal na Android. Žiadny iPhone

Spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates sa priznal, že vo svojom mobilnom telefóne dáva prednosť Androidu od spoločnosti Google pred operačným systémom Microsoftu.

27.09.2017 07:00
debata

V rozhovore pre Fox News Sunday však tiež uviedol, že do svojho telefónu si nainštaloval veľa aplikácíí Microsoftu. Nepovedal, akú značku telefónu používa.

„Nedávno som naozaj prešiel na telefón s Androidom,“ uviedol. Na otázku, či nemá aj iPhone, napríklad ako druhé zariadenie, ale odpovedal: „Nie, žiadny iPhone.“

Telefóny Microsoftu s vlastným operačným systémom Windows nemali významnejší dosah na trh s chytrými telefónmi. Dominujú na ňom prístroje s operačným systémom Android.

Microsoft v roku 2014 kúpil výrobu mobilných telefónov od fínskej spoločnosti Nokia. Telefóny s operačným systémom Windows však v roku 2016 mali na celkovom predaji chytrých telefónov podiel menší než jedno percento. Posledný operačný systém Microsoft Windows 10 možno používať v stolných počítačoch, laptopoch, tabletoch aj chytrých telefónoch. Zatiaľ sa však na trh dostalo iba niekoľko prístrojov s Windows 10, upozornila BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Google #Microsoft #iPhone #android #bill gates