Divízia výroby vlakov nemeckého Siemensu sa spája s Alstomom

Nemecký priemyselný konglomerát Siemens sa dohodol na zlúčení svojej divízie výroby vlakov s francúzskou konkurenčnou spoločnosťou Alstom.

27.09.2017 12:23
debata

Siemens uviedol, že na základe memoranda o porozumení bude v zlúčenej firme vlastniť 50 percent akcií s možnosťou získať ďalšie 2 percentá. Sídlo novej firmy, ktorá sa bude volať Siemens Alstom, bude vo Francúzsku a viesť ju bude generálny riaditeľ Alstomu Henri Poupart-Lafarge. Očakáva sa, že transakcia sa dokončí do záveru roku 2018.

Siemens aj Alstom vyrábajú rýchlovlaky, ale tlačová správa o dohode konštatuje, že globálne oblasti ich podnikania sa skôr dopĺňajú ako prekrývajú. Siemens produkuje aj zdravotnícke diagnostické prístroje a zariadenia na výrobu elektrickej energie. Zlúčenie divízie Siemensu na výrobu vlakov s Alstomom sa považuje za snahu európskych spoločností čeliť ostrejšej konkurencii zo strany čínskeho gigantu CRRC Corp., ktorý tiež vyrába vlaky a dosahuje tržby v sume zhruba 36 mld. USD ročne.

Firma Siemens pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu na Slovensku tvoria spoločnosti Siemens, s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. a OEZ Slovakia, spol. s r. o.

debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #vlaky