Rázsochy ešte nestoja, štát už hľadá ich šéfa

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konania na obsadenie miest členov štatutárneho orgánu - generálny riaditeľ, ekonomický riaditeľ a medicínsky riaditeľ v štátnej príspevkovej organizácii Nemocnica Rázsochy. Rezort o tom informoval na svojej stránke. Funkčné obdobie spomínaných členov je päť rokov.

29.09.2017 12:44
debata (2)

Ministerstvo požaduje od uchádzačov na post generálneho riaditeľa bezúhonnosť a spôsobilosť na právne úkony, vysokoškolské vzdelanie II. stupňa ekonomického alebo právnického smeru alebo získané v odbore zhodnom alebo príbuznom oblasti činnosti organizácie, ale aj dôveryhodnosť. Uchádzači musia vypracovať tiež projekt – Vízia novej nemocnice. Daný projekt má byť v písomnej forme v rozsahu minimálne 10 strán formátu A4.

Záujemcovia môžu predkladať žiadosti s požadovanými dokladmi do 23. októbra. Bližšie podmienky a informácie nájdu uchádzači na stránke rezortu zdravotníctva.

Nemocnica Rázsochy je v súčasnosti iba rozostavaná a štát hľadá spôsoby, ako ju dokončiť. Súčasnú Univerzitnú nemocnicu Bratislava by následne okrem Rázsoch tvorila už len ružinovská nemocnica. Budova UNB na Kramároch by po postupnom ukončení činnosti mala ísť do predaja, petržalská by si mala zachovať súčasný rozsah činností ako samostatná príspevková organizácia. Ostatné nemocnice by sa mali pretransformovať – budova na Mickiewiczovej v Starom meste by sa mala zmeniť na Špecializované centrum pre liečbu nervových a duševných chorôb a geriatrického pacienta. Špecializovaná geriatrická nemocnica v Podunajských Biskupiciach by sa mala pretransformovať na neziskovú organizáciu so sociálno-zdravotnými lôžkami.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Rázsochy #nemocnice