Daňový úrad v Košiciach sa sťahuje do centra mesta

Mesto Košice bude mať nové sídlo daňového úradu. Z okraja mesta na Rozvojovej ulici sa presťahuje do centra na Železničnú ulicu. Finančná správa vďaka tomu podľa jej vyjadrení mesačne ušetrí viac ako 10 tis. eur.

03.10.2017 13:48
debata (1)

Kým doterajší nájom menšej výmery v komerčných priestoroch stál viac ako 72 tis. eur mesačne, nové priestory väčšej výmery budú za 61 tis. eur mesačne. Finančná správa v Košiciach sa sťahuje do budovy inej štátnej inštitúcie, a to budovy Železníc Slovenskej republiky.

V novej budove bude viac miesta pre archív či školiace miestnosti. V budove zároveň v budúcnosti nájdu svoje miesto všetky činnosti daňového úradu – správa, kontrola aj exekúcia, ako aj iné dislokované organizačné zložky finančnej správy v oblasti daňového konania, evidencie štátnych príjmov, vnútornej kontroly a inšpekcie. Podľa finančnej správy ide o prvý projekt centralizácie všetkých organizačných zložiek do jedného celku v jednej administratívnej budove.

V súčasnosti sa finalizujú všetky procesy súvisiace so sťahovaním, ako je pripájanie telekomunikačných a informačných služieb a ďalšie materiálno-technické zabezpečenie zrekonštruovaných priestorov. Priamo so sťahovaním by sa malo začať koncom tohto týždňa. Funkčnosť daňového úradu sťahovaním nebude podľa finančnej správy obmedzená.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Košice