Pri nitrianskom Jaguari vyrastie People Centrum

Neďaleko závodu automobilky Jaguar Land Rover vyrastie People Centrum, ktoré prinesie služby a vybavenosť pre Strategický park Nitra.

06.10.2017 11:04
debata

Jeho súčasťou by mala byť materská škola, maloobchod, priestory pre služby, zariadenia na trávenie voľného času a ubytovacie zariadenie na krátkodobý pobyt. Dcérska spoločnosť rezortu dopravy MH Invest, s. r. o. vyhlásila v septembri verejnú súťaž na projektovú dokumentáciu a inžiniersku činnosť pre stavbu People Centra. Odhadovaná hodnota zákazky je 330 tisíc eur bez DPH, ponuky môžu uchádzači predkladať do 16. októbra.

„V zmysle zmluvy o spolupráci pri realizácii Strategického parku Nitra uzavretej medzi Ministerstvom hospodárstva SR, mestom Nitra a spoločnosťou MH Invest má štát záväzok zabezpečiť realizáciu výstavby centra služieb s funkciami občianskej vybavenosti, ktoré bude slúžiť zamestnancom a návštevníkom Strategického parku ako aj širšej verejnosti,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolína Ducká.

Na People Centrum je už spracovaná architektonická štúdia. Štát teraz podľa Duckej hľadá partnera s odbornými skúsenosťami, ktorý centrum navrhne do funkčnej a efektívnej podoby. Výsledok verejnej súťaže má dať odpovede na to, ako presne budú rozložené jednotlivé funkčné celky, aká bude ich veľkosť a ako bude projekt financovaný. „Celková plocha pozemku je 2,48 hektára, na ktorých by malo byť umiestnených do 10 000 metrov štvorcových plochy budov, ktorých maximálna výška nemá presahovať tri nadzemné poschodia,“ uviedla Ducká. Celková zastavanosť územia vrátanie komunikácií nesmie presiahnuť 70 percent.

Podobný projekt pripravuje aj súkromná spoločnosť Nitra Invest, ktorá vlastní veľkú časť pozemkov v priemyselnom parku. Na pozemkoch pri rýchlostnej ceste R1 postaví obchodné centrum s rozlohou do 3 000 metrov štvorcových, priestor tu bude pre zhruba pre osem prevádzok. Otvoriť by ho chcela do jesene 2018. V ďalšej fáze plánuje Nitra Invest postaviť aj administratívne priestory na prenájom a materskú školu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #Jaguar Land Rover