Prevádzkovateľ ciest Abertis presunie sídlo z Katalánska

Španielsky prevádzkovateľ platených ciest Abertis sa stal ďalšou veľkou firmou, ktorá sa pre politickú neistotu rozhodla presunúť svoje oficiálne sídlo mimo Katalánska. Abertis patrí do indexu Ibex 35, ktorý zahŕňa 35 popredných podnikov obchodovaných na madridskej burze, uviedla agentúra Reuters.

10.10.2017 07:50
debata (4)

Abertis v pondelok oznámil, že jeho domovská adresa sa presunie z Barcelony do Madridu. Presun sídla z Katalánska oznámila tiež telekomunikačná spoločnosť Cellnex a realitný firma Colonial, ktoré sú tiež súčasťou indexu Ibex 35.

Minulý týždeň sa pre presun sídla rozhodli tri podniky z hlavného indexu, a to finančné domy Banco Sabadell a CaixaBank, rovnako ako distribútor plynu a elektriny Gas Natural.

Spoločnosť Abertis sa pre odchod z Katalánska rozhodla v rovnaký deň, keď španielsky burzový regulátor CNMV schválil plánované prevzatie podniku talianskym konkurentom Atlantia. Úrad tak odstránil jednu z prekážok pre dokončenie transakcie v hodnote 16,3 miliardy eur, ktorá by vytvorila najväčšieho prevádzkovateľa platených ciest na svete.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Katalánsko