Kupovať techniku? Stačí si ju požičať

Ak potrebujete vozík - či už pre veľké nasadenie, na občasné použitie, pre jednozmenné alebo dvojzmenné prevádzky - nemusíte si ho kupovať. A je jedno, či ide len o jeden vozík alebo sto, či na jednej prevádzke alebo po celom svete.

19.10.2017 06:00
vysokozdvižný vozík, pracovník, fabrika, továreň Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

Tento stroj si totiž môžete požičať, a keď splní účel, jednoducho ho vrátite. To všetko sa dá vďaka flexibilite prenájmu manipulačnej techniky.

Kúpa takých strojov je investičným rozhodnutím. Znižuje finančnú nezávislosť, a nie každá firma si to môže dovoliť. Keď musí zvýšiť kapacity manipulačnej techniky, má dve možnosti. Prvou je kúpa techniky, čo si vyžaduje finančné prostriedky na jej obstaranie, ale aj nárast výdavkov na údržbu a servis zariadení. Druhou je prenájom manipulačnej techniky, keď klient okamžite získava chýbajúce stroje bez výrazných finančných záväzkov.

Prenájom možno rozdeliť do dvoch kategórií, a to na krátkodobý a dlhodobý. Prvý je určený pre všetkých, ktorí techniku potrebujú len na istý čas alebo sezónu – od malých živnostníkov až po veľké firmy s vlastnou flotilou, napríklad obchodné reťazce, výrobcov nápojov, zeleninárov, vinárov a podobne. Táto forma prenájmu slúži na pokrytie náhlych výkyvov v produkcii či skladovaní. Využíva sa aj pri krátkodobých projektoch a činnostiach alebo ako dočasné riešenie pre prípravu dlhodobého projektu.

„V prípade krátkodobého prenájmu je veľmi dôležitá okamžitá disponibilita manipulačnej techniky, keďže ide o vykrytie sezónnych potrieb, krátkodobých a náhlych nárastov požiadaviek. Nespornou výhodou je aj vysoká flexibilita pre zákazníka na vrátenie techniky či jej výmeny. Pri krátkodobom prenájme je pre klienta dôležitá promptná reakcia dodávateľa, rýchle spracovanie jeho požiadavky, veľkosť, a teda aj rôznorodosť flotily poskytovateľa,“ hovorí Miroslav Vajda, obchodný riaditeľ spoločnosti Jungheinrich Slovensko, ktorá disponuje najširšou flotilou manipulačnej techniky na trhu. Má tu asi tisíc vozíkov.

Krátkodobý prenájom poskytne zákazníkovi najmä finančnú nezávislosť a vysokú flexibilitu v počte zariadení. Dlhodobý prenájom prináša zasa zákazníkovi dodatočný bonus v podobe nižšej, výhodnejšej ceny prenájmu pri zachovaní rovnakej flexibility a finančnej nezávislosti ako pri krátkodobom prenájme.

Spoločnosť Jungheinrich zákazníkom okrem prenájmu poskytuje i množstvo služieb, napríklad garanciu prevádzky (pri poruche zákazník do 24 hodín získa zadarmo náhradné zariadenie), servis, údržbu, bezpečnostné kontroly zariadení, servis batérií či správu flotily.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vozíky