Bratislava má nové letecké spojenie s talianskou Bolognou

Bratislava má od pondelka nové letecké spojenie s talianskou Bolognou. Pravidelnú linku prevádzkuje nízkonákladová spoločnosť Ryanair dvakrát týždenne, v pondelok a piatok, lietadlom Boeing 737-800. Informovalo o tom v pondelok Letisko M. R. Štefánika v Bratislave.

30.10.2017 14:19
debata

„Bologna je jednou z dvojice nových liniek, ktoré avizoval Ryanair spustiť z Bratislavy v tomto roku. Spustenie ďalšej avizovanej linky, do gréckeho Solúna, presunul dopravca na jar 2018. Nová linka do Solúna a z neho tak pribudne od 26. marca 2018, rovnako s frekvenciou dvakrát týždenne,“ priblížila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

V tomto roku pribudlo z Bratislavy spolu päť nových leteckých liniek – do Varšavy, Sofie, Klužu-Napoca a Tuzly leteckou spoločnosťou Wizz Air a do spomínanej Bologne spoločnosťou Ryanair. Ten navyše v auguste po prvýkrát od svojho dvanásťročného pôsobenia na bratislavskom letisku umožňuje aj prestupné lety z Bratislavy cez letisko Miláno – Bergamo. „Z Bratislavy sa tak s krátkym prestupom v Miláne možno dostať v rámci jednej letenky aj do destinácií Porto v Portugalsku, Valencia v Španielsku, Catania na talianskej Sicílii a Cagliari na Sardínii, pričom batožina cestujúceho putuje až do cieľovej destinácie,“ pripomenula Ševčíková.

Ryanair zároveň oznámil štyri nové linky z Bratislavy a späť už aj pre rok 2018. Okrem Solúna pridá na prelome marca a apríla z Letiska M. R. Štefánika aj nové pravidelné linky na Maltu, do bulharského Burgasu a do Pafosu na Cypre. Všetky bude prevádzkovať dvakrát týždenne.

debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #Ryanair #Bologna #letisko Bratislava