Novu a Markízu možno kúpi partia najbohatších Čechov

Skupinka najbohatších Čechov sa v najbližšom období spojí a kúpi televíziu Nova, respektíve celú mediálnu skupinu CME, do ktorej najsledovanejšia česká komerčná televízia patrí a kde je aj slovenská televízia Markíza.

06.11.2017 12:50
debata (16)

Informoval o tom český týždenník Euro na svojej webovej stránke s odvolaním sa na niekoľko nezávislých zdrojov.

Ako píše týždenník, záujem o Novu a ďalšie televízne stanice skupiny CME medzi českými investormi panuje už niekoľko rokov, avšak doposiaľ sa záujemcovia vždy dočkali zamietavej odpovede akcionárov.

„Situácia sa výrazne zmenila pred niekoľkými mesiacmi, kedy sa americká spoločnosť Time Warner, ktorá CME ovláda, rozhodla sústrediť predovšetkým na domáci americký trh, aj pretože pred niekoľkými mesiacmi ohlásila spojenie s telekomunikačným gigantom AT&T. Je teda logické, že sa chce zbaviť aktív, ktoré pre ňu nie sú kľúčové, a teda aj televízií v strednej a východnej Európe,“ konštatoval týždenník.

Z informácií týždenníku Euro vyplýva, že už na začiatku tohto roku zisťoval ochotu Američanov odpredať Novu a ďalších niekoľko staníc spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Marek Dospiva. Vedenie Time Warner ale podnikateľovi oznámilo, že iba Novy sa zbaviť nechce, do úvahy pripadá jedine predaj celej skupiny CME. Ako pokračuje týždenník, v tom čase zisťoval situáciu okolo Novy ďalší miliardár Daniel Křetínský, väčšinový vlastník skupiny EPH, ktorý dostal rovnakú odpoveď. Na predaj je iba celý balík televízií, teda aktivity CME v Českej republike, Bulharsku, Rumunsku a na Slovensku.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #CME #Markíza #TV Nova