V Bille v bratislavskom regióne pribudli výrobky slovenských výrobcov

Na pultoch predajní BILLA v bratislavskom regióne pribudli medy, džemy, perníky, sirupy, produkty z levandule a iné špeciálne výrobky od deviatich slovenských lokálnych dodávateľov. Celkovo ide o 61 nových výrobkov, ktoré bude možné nájsť v 32 predajniach BILLA v bratislavskom regióne.

13.11.2017 14:11
debata

Informoval o tom v pondelok na tlačovej besede generálny riaditeľ BILLA Slovensko Dariusz Bator. Projekt BILLA regionálni výrobcovia zastrešilo a podporilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

BILLA chce portfólio rôznorodých výrobkov rozšíriť po celom Slovensku a ponúkať čo najviac produktov od menších slovenských dodávateľov z každého regiónu. Výrobky uvedené do predaja vyrábajú lokálni slovenskí producenti a zákazníci medzi nimi nájdu aj také, ktoré doteraz v ponuke neboli. „Vďaka projektu BILLA regionálni výrobcovia sa na naše pulty dostali nové unikátne výrobky so 100-percentne slovenským pôvodom. Budeme tak ponúkať ešte viac výrobkov od lokálnych slovenských dodávateľov ako doteraz a naším cieľom je pokryť územie celého Slovenska“, vyhlásil Bator. BILLA chce v rámci projektu podporiť aj výrobcov, ktorých výrobné kapacity nedokážu pokryť celé Slovensko.

Podpora slovenských farmárov a lokálnych výrobcov potravín je podľa ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej prospešná pre spotrebiteľov, producentov aj krajinu súčasne. „Naším dlhodobým cieľom je zvýšiť na pultoch podiel lokálnych producentov, pretože vedia priniesť čerstvé a chutné potraviny, ale aj tradičné špeciality. Vďaka tomu pomáhame v regiónoch zvyšovať zamestnanosť, farmári zase udržiavajú vzhľad krajiny a šetríme tiež životné prostredie, keďže potraviny nemusia cestovať z druhého konca sveta,“ uviedla ministerka Gabriela Matečná.

Podľa Batora budú produkty v supermarketoch BILLA jednoducho identifikovateľné. „Tieto nové výrobky zákazníci nájdu jednoducho, budú umiestnené na vyhradenom regáli so špeciálnym dizajnom,“ dodal. Nové výrobky je zatiaľ možné nájsť v predajniach BILLA v bratislavskom regióne. Podľa plánov BILLA bude o týždeň možné zakúpiť produkty lokálnych dodávateľov už aj na Spiši a postupne pribudnú na pulty predajní po celom Slovensku. „Aktuálne spolupracujeme so šestnástimi regionálnymi dodávateľmi, ktorých výrobky sme predtým nemali v ponuke. Budeme radi, keď nás budú kontaktovať aj ďalší lokálni dodávatelia, chceme dať šancu kvalitným slovenským výrobkom v každom kraji,“ vyzval dodávateľov na pondelňajšej tlačovej besede generálny riaditeľ BILLA Slovensko.

BILLA Slovensko je súčasťou medzinárodnej skupiny REWE International AG od roku 1993. Je lídrom v segmente supermarketov na Slovensku. V súčasnosti ich prevádzkuje 142 a zamestnáva viac ako 4 000 pracovníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #reťazce #Billa