Trináste a štrnáste platy prichádzajú s rozpakmi

Ak firma vyplatí zamestnancom 13. a 14. plat, môže sa dostať k štátnym odvodovým či daňovým úľavám. Výsledkom bude, že firma zaplatí na odvodoch menej a zamestnanec získa viac. Návrh SNS na dodatočné odmeny však vyvoláva rozpaky. Je totiž sprevádzaný množstvom podmienok, úľavy sa zavádzajú postupne, pri trinástom júnovom plate sa odpúšťajú zdravotné odvody, pri štrnástom, decembrovom, postupne takmer všetky odvody aj dane.

24.11.2017 17:58
debata (8)

Po niekoľkých mesiacoch príprav v piatok národniari zákon predstavili ústne. Paragrafové znenie zákona stále nie je. Návrh zákona by mala mať SNS pripravený na januárovú schôdzu parlamentu.

Zatiaľ je však jasná len maximálna suma, ktorá by podliehala postupnému oslobodeniu od daní a odvodov, a to do 500 eur v hrubom, a fakt, že odmena bude dobrovoľná a nie povinná, ako pôvodne SNS uvažovala. Odmena by mala byť vyplácaná dvakrát ročne. Pričom prvá časť – teda 13. plat – by išla do júnovej výplaty. Druhú časť – 14. plat – by dostal zamestnanec na účet v decembri.

Na 13. plat s úľavami by mal však nárok len ten pracovník, ktorý vo firme odrobil nepretržite dva roky. Pričom by sa to posudzovalo k aprílu daného roka. Na 14. plat by mal zase nárok len ten, čo odpracoval vo firme až štyri roky. Vyplatiť 14. plat by však mohol len ten zamestnávateľ, čo v danom roku vyplatil odmenu navyše aj v júni. „Chceme zohľadniť disciplínu zamestnanca voči firme,“ vysvetlil podmienky predseda SNS Andrej Danko.

Oslobodenie oboch odmien by malo nabiehať postupne. No na plné oslobodenie si zamestnanci a firmy počkajú do decembra 2019. „Plné oslobodenie štrnásteho platu od daní a odvodov dosiahneme v roku 2019, a to odvodov zdravotných, sociálnych a dane z príjmov fyzických osôb,“ povedala štátna tajomníčka rezortu financií za stranu SNS Dana Meager. Otázne podľa nej stále zostáva oslobodenie 13. a 14. platu od garančného a úrazového poistenia, ktoré zrejme neumožňuje európska smernica. To platí zamestnávateľ – vo výške 0,25 percenta na garančné poistenie a 0,8 percenta na úrazové poistenie.

Ide o jedno z opatrení zo sociálneho balíčka vlády, ktoré doň pretlačila SNS spolu s podporu kúpeľníctva. Do balíčka Smer dal príplatky za prácu v noci, počas víkendov a sviatkov a Most-Híd zase úľavy pre pracujúcich penzistov. Pri príplatkoch ide o náklad navyše pre firmy. V prípade 13. a 14. platov ide podľa Meager o opatrenie, ktoré by nemalo mať priamy dosah na výdavky štátneho rozpočtu. Išlo by však o výpadok zo štátneho rozpočtu kvôli oslobodeniu 13. a 14. platu od daní a odvodov. Jeho presné vyčíslenie zatiaľ podľa Meager nie je. Podľa odhadov by to mohlo znamenať výpadok okolo 20 až 30 miliónov eur zo štátnej kasy na odvodoch a daniach.

Tí, čo môžu, už vyplácajú

„Predpokladáme, že v ďalších rokoch bude veľmi veľa zamestnávateľov týmto spôsobom trinásty a štrnásty plat vyplácať,“ povedal šéf poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák. Návrh zákona je podľa neho už na 90 percent hotový. Podľa údajov Štatistického úradu priemerná odmena pre zamestnancov na Slovensku vlani dosiahla 118 eur. Trinásty plat v podobe koncoročných odmien v súčasnosti vypláca podľa prieskumu Podnikateľskej aliancie Slovenska viac ako 70 percent firiem. Z nich viac ako polovica len niektorým zamestnancom. Motívom sú zvyčajne dobré ekonomické výsledky podniku či snaha motivovať svojich ľudí k lepším výkonom alebo odmeniť tých najlepších.

Firmy, ktoré sa stavali proti zavedeniu povinných 13. a 14. platov podľa pôvodného návrhu SNS, naopak, s ich dobrovoľným vyplácaním až taký problém nemajú. „Ak bude dodržaná podmienka absolútnej dobrovoľnosti, tak s tým problém nie je,“ hovorí tajomník Republikovej únie zamestnávateľov Martin Hošták. Zásadné stanovisko však RÚZ zaujme až po tom, čo bude známe paragrafové znenie zákona a začne sa k nemu pripomienkové konanie.

Daňové a odvodové oslobodenie môže mať podľa Hoštáka len veľmi mierny efekt v niektorých firmách, čo doteraz s vyplácaním odmien váhali. Výrazný dosah na zvýšenie vyplácania 13. a 14. platov však nečaká. „Väčšina firiem, čo môže dávať odmeny navyše, tak robí už v súčasnosti,“ dodal Hošták.

Viac než zložité pravidlá

Prvýkrát by 13. plat mal byť vyplatený už v júni budúceho roka. Oslobodený by bol od zdravotných odvodov pre zamestnanca aj firmu. V hrubom by tak zamestnanec mohol dostať maximálne do 500 eur. Na účet by dostal približne o 16 eur viac ako pri vyplatení rovnakej odmeny bez oslobodenia od zdravotných odvodov. Zamestnávateľ by štátu odviedol približne o 50 eur menej ako v súčasnosti pri vyplácaní podobnej odmeny.

Rok na to by už nemusel zamestnanec zaplatiť z tejto odmeny ani daň z príjmu. Prilepšil by si tak spolu o 100 eur pri porovnaní s vyplatením 500-eurovej odmeny za súčasných podmienok. V prípade vyplatenia 13. platu, by mohla firma vyplatiť niektorým dlhodobým zamestnancom (4 roky vo firme) v decembri budúceho roka aj 14. plat. Tiež maximálne do výšky 500 eur. Táto odmena by v roku 2018 bola oslobodená pre zamestnanca od zdravotných odvodov aj dane z príjmu. Pri výške 500 eur by si tak oproti súčasnosti prilepšil približne o 50 eur. Rok na to by z takejto odmeny neplatil ani sociálne odvody. A dostal by na účet celú výšku odmeny – teda rovných 500 eur. Oproti súčasnosti by tak zamestnanec dostal takmer o 150 eur na účet viac.

Podmienky na získanie odvodových benefitov pri 13. a 14. plate

* Maximálna výška 13. a 14. platu bude do 500 eur v hrubom a ide o dobrovoľnú odmenu
* V júni 2018 bude 13. plat oslobodený od zdravotných odvodov. V roku 2019 by mal byť trinásty plat oslobodený už aj od dane z príjmov fyzických osôb
* V decembri 2018 bude 14. plat oslobodený od zdravotných odvodov a od dane z príjmov. Rok na to už aj od sociálnych odvodov
* 13. plat bude môcť byť vyplatený zamestnancovi, ktorý vo firme odpracuje nepretržite najmenej 2 roky, a to k aprílu daného roka
* 14. plat bude môcť byť vyplatený zamestnancovi, ktorý vo firme odrobil nepretržite najmenej 4 roky, a to k októbru daného roka. Vyplatiť ho však bude možné, len ak bol vyplatený aj 13. plat

Text z agentúry sme vymenili za autorský článok denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #mzda #SNS #Andrej Danko