Najnižšia nezamestnanosť na Slovenku bola v októbri v okrese Trnava

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola minulý mesiac v okrese Trnava. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,16 % disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Nasledovali okresy Galanta, Piešťany a Hlohovec.

26.11.2017 10:54
debata (1)

V okrese Galanta miera evidovanej nezamestnanosti v októbri dosiahla 2,20 %, v okrese Piešťany 2,27 % a v okrese Hlohovec 2,45 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Mieru evidovanej nezamestnanosti pod 5 % minulý mesiac dosiahlo 37 okresov na Slovensku. Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola na konci minulého mesiaca vyššia ako 15 % v troch okresoch na Slovensku. Z týchto okresov sú po jednom v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji. Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci októbra v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 19,83 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti predstavovala 16,51 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 16,01 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu októbra tohto roka oproti septembru klesla o 0,28 percen­tuálneho bodu na 6,14 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 2,94 percen­tuálneho bodu. Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 167 278 dispo­nibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní so septembrom ide o pokles o 7 743 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 79 316 osôb.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #okres Trnava