Dízle už tak neťahajú, žilinská Kia posilňuje výrobu benzínov

Žilinský závod juhokórejskej automobilky Kia Motors po poklese záujmu o vozidlá s naftovým motorom posilní výrobu benzínových agregátov, časť zamestnancov zo svojej motorárne presunie na montáž vozidiel.

28.11.2017 13:24
debata

S odvolaním sa na vyjadrenia spoločnosti to napísal portál etrend.sk. Závod firmy Kia pri Žiline dodáva motory aj do sesterské továrne Hyundai v Česku v Nošoviciach.

„Časť zamestnancov jednej smeny, ktorí sa doteraz podieľali na výrobe dízlových motorov, v najbližších týždňoch podporí výrobu benzínových agregátov. Ďalšia skupina zamestnancov z výroby dízlových motorov bude zapojená do finálnej montáže automobilov,“ uviedol hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Jozef Bačé, podľa ktorého ide o dočasné opatrenie.

Spomínané zmeny nadobudnú platnosť začiatkom decembra a nemali by sa vzťahovať na viac ako desatinu zamestnancov motorárne, v ktorej pracuje približne 650 zamestnancov.

Žilinský závod Kia Motors je jedinou z tovární troch automobiliek na Slovensku, ktorá okrem montáže automobilov vyrába tiež motory.

Podľa skorších informácií kupujúci začali uprednostňovať benzínové vozidlá po emisnej afére automobilky Volkswagen, keď sa ukázalo, že väčšina naftových áut vypúšťa viac znečisťujúcich látok, než naznačovali laboratórne testy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #automobilky