Americká centrálna banka uvažuje o vytvorení vlastnej digitálnej meny

Americká centrálna banka (Fed) uvažuje o vytvorení vlastnej digitálnej meny. Uviedol to v stredu podľa serveru CNBC prezident Federálnej rezervnej banky v New Yorku William Dudley. Jeho vyhlásenie prichádza v čase pokračujúceho rastu hodnoty kybernetickej meny bitcoin.

29.11.2017 16:43
debata (4)

Dudley však upozornil, že bitcoin považuje skôr za „špekulatívnu aktivitu“ a nie za stabilný prostriedok pre uchovanie hodnoty. Bitcoin v stredu prvýkrát pokoril hranicu 10 000 dolárov a neskôr sa vyšplhal nad 11 000 dolárov. Od začiatku roka sa tak hodnota bitcoinu zhruba zdesaťnásobila.

Prezident Federálnej rezervnej banky vo Filadelfii Patrick Harker v septembri spochybnil, že by bitcoin niekedy mohol podkopať americký dolár, pretože tejto digitálnej mene chýba vládna podpora.

Skeptici upozorňujú, že terajší rast bitcoinu je klasickou špekulatívnou bublinou, ktorá nemá žiadnu súvislosť s reálnou aktivitou na finančnom trhu alebo ekonomikou. Najväčším kritikom je šéf americkej banky JPMorgan Jamie Dimon, ktorý bitcoin označil za podvod.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Fed #bitcoin