Facebook otvorí v Londýne najväčšie inžinierske centrum mimo USA

Americká technologická spoločnosť Facebook otvorí nové kancelárie v centre Londýna, a vytvorí tak 800 pracovných miest. Viac ako z polovice pôjde o inžinierske pozície, čím vznikne najväčšie inžinierske centrum mimo územia Spojených štátov.

04.12.2017 09:43
debata (1)

V priestoroch bude podľa pondelkového oznámenia spoločnosti sídliť takisto prvý firemný startupový inkubátor LDN_LAB, ktorý bude pomáhať so začatím činnosti britským digitálnym podnikom.

Facebook pôsobí v Británii už desiaty rok, po otvorení nového centra bude v krajine ku koncu budúceho roka zamestnávať viac než 2300 ľudí. Firmu, podobne ako ďalšie digitálne giganty z USA Google a Amazon, neodradilo ani britské rozhodnutie opustiť Európsku úniu. Google vlani oznámil, že v Londýne postaví nové centrum, ktoré má prichýliť viac ako 7000 zamestnancov.

„Británia nie je len najlepším miestom k naštartovaniu biznisu, ale aj najlepším miestom pre jeho rozvoj,“ povedal serveru BBC britský minister financií Philip Hammond. Rozhodnutie Facebooku označil za „známku dôvery“ v Britániu.

Novú sedempodlažnú centrálu Facebooku v londýnskom West Ende navrhol architekt Frank Gehry, autor Guggenheimovho múzea v Bilbau. Okrem inžinierov a vývojárov v ňom budú sídliť aj marketingoví odborníci a predajcovia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Veľká Británia #facebook